van verslaving
naar Verbinding

Alcoholverslaving Den Bosch

Alcoholverslaving behandelen in Den Bosch? Kom naar onze prachtige locatie tussen de weilanden buiten Veldhoven, niet ver van Den Bosch.

Wij hebben geen wachttijden, acute opname is mogelijk.
Alcoholverslaving Den Bosch

Alcoholverslaving Den Bosch

Alcoholverslaving is de meest voorkomende vorm van verslaving en komt in alle lagen van de bevolking voor. Alcoholverslaving is een sluipende ziekte die, wanneer er niet tot een drastische verandering wordt overgegaan, leidt tot lichamelijk en geestelijk verval. Alcohol sloopt je lichaam en je geest, tot de dood erop volgt. Tenzij je gaat afkicken.

Wanneer is er sprake van alcoholverslaving?

We spreken van alcoholverslaving wanneer iemand meer dan de normale hoeveelheid alcohol tot zich neemt. Drink je meer dan twee tot drie drankjes per dag of drink je één keer per week een grotere hoeveelheid, dan is er sprake van een verslaving. De redenen voor alcoholverslaving zijn heel verschillend. Van feesten tot verdriet, van stress tot verveling, van onzekerheid tot overmoed.

Van alcoholmisbruik naar verslaving

Wanneer de grens van alcoholgebruik verschuift naar misbruik, ligt een alcoholverslaving op de loer. Een alcoholverslaving kan snel volwassen vormen aannemen en ontwikkelt zich op drie fronten:

  1. Psychisch: de ontwikkeling van een onweerstaanbare behoefte aan alcohol.
  2. Lichamelijk: ontwikkelen van een steeds hogere tolerantie ten aanzien van alcohol.
  3. Sociaal: heel anders functioneren op je werk of studie, en in je vrije tijd.

Met een alcoholverslaving zoek je steeds vaker personen en situaties op die direct te maken hebben met het verkrijgen van alcohol. Alcoholverslaving brengt grote schadelijke gevolgen met zich mee op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak, zowel voor jou als je omgeving.

Zoek je hulp bij alcoholverslaving in Den Bosch?

Wij kunnen je onmiddellijk helpen bij De Verbinding, net buiten Veldhoven. Wij hebben geen wachttijden, bij ons kan je meteen terecht.

Wij denken dat het belangrijk is dat je een tijdje weg bent uit je normale omgeving om af te kicken. Wij begeleiden je van verslaving naar verbinding met deskundige therapeuten en ervaringsdeskundigen. Hier zit je in alle rust tussen de paarden en de kippen in de weilanden, ideaal om je verslaving aan te pakken.

Bij De Verbinding in Veldhoven worden zowel psychische als lichamelijke problemen behandeld. Dit gebeurt tijdens de opname. De opnameperiode wordt als zeer intensief ervaren, maar tegelijkertijd ook als periode van bezinning. Stilstaan bij wie je bent, het bespreekbaar maken van de oorzaken van de alcoholverslaving en het onderzoeken van mogelijkheden en kansen voor de toekomst, geven verlichting en verhogen de kwaliteit van leven.

Nazorg bij alcoholverslaving

Wanneer je De Verbinding verlaat, wordt het nazorgprogramma gestart. Een alcoholverslaving die in jaren is opgebouwd, is niet na een paar weken opgelost. Bij ons zijn er regelmatig activiteiten en er is een community van deskundigen en lotgenoten die je bijstaan!

Wacht niet langer

Heb je vragen of wil je meer weten? Wacht niet langer en neem contact met ons op of laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.
Wacht niet langer
Bij Verslavingszorg De Verbinding vind je een rustgevende omgeving, hartelijke ondersteuning en helpen wij jou om weer verbinding te vinden met jezelf en belangrijke anderen.

Wij zijn geen afkickkliniek, maar je kunt hier prima afkicken tussen de bossen en de weilanden op de rand van Veldhoven en Eindhoven in het groene Brabant, in de regio Tilburg - Den Bosch - Eindhoven.

Adres

Scherpenering 15
5507 PA Veldhoven
Brabant

Contact

rob@deverbinding.info