van verslaving
naar Verbinding

Eindhovens Dagblad over Rob

Rob Josiassen

Dit artikel verscheen in 5 digitale kranten van DPG: Eindhovens Dagblad, Algemeen Dagblad, BN De Stem, Brabants Dagblad en De Gelderlander. In het Eindhovens Dagblad stond Rob op de voorpagina.

Rob overwon zijn drugsverslaving en helpt nu andere verslaafden

Rob Josiassen uit Veldhoven was 35 jaar drugsverslaafd. Nu is hij ruim drieënhalf jaar clean en helpt hij andere mensen uit een verslaving te komen, of het nu alcohol, drugs, medicijnen of gamen is. Eerst deed hij dit op persoonlijke titel, nu vanuit zijn eigen bewustzijnscentrum De Verbinding. Hij deelt zijn verhaal in de hoop dat mensen zich er in herkennen.

Een paar citaten:

 • Ik besef nu pas in wat voor angst mijn familie leefde.
 • Ik heb geen kinderen en geen partner. Dat is allemaal gerelateerd aan mijn drugsgebruik. Niemand kon echt met mij leven toen ik verslaafd was.
 • Mijn tante betaalde ooit een afkickbehandeling in Zuid-Afrika voor me. Ik was toen 37 en zo kreeg ik de droom om zelf ooit zoiets op te zetten.
 • Ik heb wel een stuk of twaalf vrienden verloren aan hun verslaving. Dan blijft iemand ineens weg bij de meeting en komt op een gegeven moment de moeder vertellen dat hij overleden is.
 • Ik ben veertig keer verhuisd in mijn leven. Voor mijn gevoel heb ik nooit kind kunnen zijn. Later zag ik pas in dat ik de wrok die ik daarover koesterde, gebruikte om te kunnen gebruiken.
 • Ik heb zelf moeten leren om me kwetsbaar op te stellen en me niet meer als die stoere jongen voor te doen. Zo heb ik ontdekt wie ik echt ben. Ik zorg dat ik mijn ritme vasthoud. Op tijd naar bed en regelmatig naar meetings, ik mediteer elke dag. Als je niet naar meetings gaat, neemt de verslaving het weer over en overschat je jezelf.
 • Mensen komen hier op een liefdevolle plek terecht, omringd door mijn beestjes: paarden, kippen en vogeltjes. Mijn hond heeft me echt door de eerste maanden van mijn herstel getrokken. Als je je hart geeft aan een dier, geeft hij zijn hart terug.

Lees het hele verhaal in het Eindhovens Dagblad

Eerder artikel over Rob in Veldhovens Weekblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Bij Verslavingszorg De Verbinding vind je een rustgevende omgeving, hartelijke ondersteuning en helpen wij jou om weer verbinding te vinden met jezelf en belangrijke anderen.

  Wij zijn geen afkickkliniek, maar je kunt hier prima afkicken tussen de bossen en de weilanden op de rand van Veldhoven en Eindhoven in het groene Brabant, in de regio Tilburg - Den Bosch - Eindhoven.

  Adres

  Scherpenering 15
  5507 PA Veldhoven
  Brabant

  Contact

  rob@deverbinding.info