van verslaving
naar Verbinding

Levensverhaal van Esther

Levensverhaal van Esther

Ik ben Esther, geboren in Rotterdam in 1976. Ik woon samen met mijn zoon Jaimy en mijn hondje (Dotje).

Ik ben geboren vrij vlot na de geboorte van mijn broer. Mijn vader was blij dat hij nu ook een dochter had. Mijn moeder had last van haar trauma’s, angsten en postnatale depressie waardoor ik niet de hechting kreeg die ik als baby nodig had. Ik was een makkelijke baby en een vrolijke peuter. Zo rond mijn 4e jaar begonnen mijn uitdagingen. Ik was aanwezig in de ruimte, wilde alles zelf doen en als iets niet ging zoals ik het wilde was ik lastig.

Moeilijke jeugd

Op mijn 8ste begonnen er vreemde dingen te gebeuren, vooral met mannen die rare dingen met mij wilden doen. Mijn gedrag veranderde en werd erger. Mijn moeder begreep mij niet en had geen grip op mij. Mijn vader uitte zijn onmacht met geweld om mij te straffen. Beide ouders wisten niet wat ik wel nodig had en ze begrepen mij niet. Ik ben minder gaan opletten op school en zat vaak in mijn eigen fantasiewereld. Ik voelde me eenzaam en werd steeds angstiger.

Verslaafd

Op mijn 12de begon ik alcohol te drinken en te roken. De overstap naar het voortgezet onderwijs en een verhuizing heeft mij vrij snel in nare situaties gebracht. In de 2de klas was ik een dagelijkse gebruiker geworden van alcohol, blowen en roken en had ik een foute relatie die veel heftige gevolgen had op mijn leven.

Op mijn 16e kreeg ik psychoses en paniek- en angstaanvallen waardoor het mij ontnomen is een normale puber te zijn, als gevolg van de traumatische gebeurtenissen. Destijds was er weinig bekend over trauma en verslaving waardoor ik niet de juiste hulp kreeg en verder afgleed.

Op mijn 18e ben ik gaan samen wonen met mijn grote jeugdliefde. Hij was ook verslaafd. Ik kon geestelijk nergens terecht. Mijn jeugdliefde maakte al het geld op aan coke en we hebben een tijd in een auto geleefd. Ondanks de onveilige situaties ben ik toch op de één of andere manier uit de psychose gekomen en de angsten namen af. We kregen hulp van een gezamenlijke vriend. Ik kreeg met hem een relatie en woonde gelijk met deze man samen. We hebben 8 jaar samen gewoond. In deze 8 jaar heb ik redelijk mijn best gedaan, een opleiding gevolgd en werk gevonden. Ik vond de bijbel en het geloof waardoor ik meer van mijn angsten af kwam. Het was fijn om het gevoel te hebben dat ik ietwat normaal kon zijn.

Op mijn 28e kwam ik mijn jeugdliefde weer tegen. Van hem kreeg ik mijn zoon. Na 5 maanden mocht ik die alleen gaan opvoeden. Toen mijn zoon 4 was kreeg ik een nieuwe relatie en deze relatie was liefdeloos. Het was wel handig doordat hij voor mijn zoon zorgde, mijn huishouden deed en ik de kans kreeg om veel te gebruiken. Het was een irritante knipperlicht-relatie en na 7 jaar kon ik dit eindelijk stoppen. Ik kreeg vrij snel een nieuwe relatie met degene van wie ik het meest heb geleerd. Het is ook de man die mij het meest pijn heeft gedaan en mij tenslotte bij NA heeft gebracht. Mede dankzij hem ben ik van mezelf gaan houden. Deze relatie was toxisch en we hebben 5 jaar elkaar vast gehouden.

Eindelijk clean

Toen ik 42 was begon ik met EMDR en CGT cognitieve gedragstherapie en het werd mij aangeraden om clean te zijn. Dat lukte.
Tijdens een weekendje weg met familie van mijn ex dacht ik wel weer gezellig 1 drankje te kunnen doen. Daar kwam ik erachter dat ik nooit meer 1 drankje kan nemen en zo werd 1 juni 2019 mijn nieuwe clean datum. April 2020 ben ik ook gestopt met roken, dat vond ik het meest eenvoudig na de drank en drugs.

In 2020 overleden er een aantal familieleden, zo ook mijn eigen moeder. Dat was zwaar! Iets later kreeg ik een ingrijpende verbouwing van mijn huurwoning en kreeg de relatie een dramatisch einde. Gelukkig vond ik in 2021 de NA meetings en kon verbinding maken. Ik leerde veel over de ziekte verslaving. Daar bij de NA is mijn herstel begonnen. Ondanks al deze moeilijke levensgebeurtenissen is het mij toch gelukt om te blijven ademen en clean te blijven, Dit allemaal dankzij de NA want ik ben gaan bellen, bellen en nog eens bellen. Dit heeft mijn leven gered. Ik ben Holistische therapie gaan doen en heb later ook een traject voor relatieverslaving, liefdesverslaving, codependentie, verlatingsangst en bindingsangst goed doorlopen.

Tegenwoordig hou ik de ziekte verslaving in ”bedwang”, krijg ik inzicht in de diepere lagen van mijn zijn en sta ik open voor al het nieuwe dat op mijn pad komt. Ik heb geleerd om van mezelf te houden en daardoor ook van andere mensen.

12 stappen

Het mooiste wat ik heb mogen leren is mijzelf vergeven hoe ik mijn eigen zoon tekort heb gedaan. Dit heb ik geleerd dankzij het schrijven van de 12 stappen. Moeder zijn is mijn redding geworden. Toen in 2018 mijn kind mij van het café naar huis bracht terwijl ik gilde dat ik dood wilde zijn en mijn zoon zoveel angst en verdriet had. Pas jaren later begreep ik dat ik zoveel pijn had veroorzaakt en kreeg ik de motivatie om niet meer te gebruiken. Dit wordt elke dag sterker.

Ik ben klaar om een loopbaan te starten in de verslavingszorg, intieme relaties te kunnen onderhouden en ik sta open voor al het nieuwe dat op mijn pad komt.

Mediteren en praten met god geeft mij verlichting bij alle uitdagingen in mijn hoofd en gelukkig kan ik door alles waar ik hard aan werk een liefdevolle, enthousiaste aardige vrouw zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

 1. Dankjewel voor het delen van je levensverhaal, Esther! ♥️ Ik vind in veel van wat je schrijft herkenning. Zowel in hoe je leven tot nu toe is verlopen als in de dingen die je doet om een nieuwe manier van leven te vinden. We hoeven het niet alleen te doen. We hebben elkaar en we hebben een prachtig programma! Het werkt als je er aan werkt. 🙏

 2. dankjewel lieve esther voor je eerlijke verhaal.
  ik ben blij dat ik je als vriendin heb.

 3. Wat een ontroerend en krachtig verhaal, Esther. Het raakt me diep hoe je ondanks alle uitdagingen en tegenslagen vastbesloten bent gebleven om je weg naar herstel te vinden. Het feit dat je nu in staat bent om te reflecteren op je verleden en te erkennen hoe je jezelf en anderen hebt beïnvloed, getuigt van een enorme groei en veerkracht.

  Je reis door verslaving en trauma is hartverscheurend, EN het feit dat je jezelf uiteindelijk gevonden hebt in NA en andere vormen van therapie, toont aan hoe vastberaden je bent om een gezonder en liefdevoller leven te leiden. Het is super mooi om te zien hoe je jezelf hebt vergeven en geleerd hebt van je fouten, en hoe je nu klaar bent om anderen te helpen in hun eigen herstelreis.

  Je toewijding aan meditatie, het contact met het spirituele en je bereidwilligheid om te groeien en te leren, zijn bewonderenswaardig. Het is duidelijk dat je een diepgaande transformatie hebt doorgemaakt en ik geloof dat je met jouw ervaring,kracht,hoop en wijsheid een waardevolle bijdrage zult leveren aan de verslavingszorg.

  Je verhaal herinnert ons eraan dat ondanks de duisternis er altijd hoop is voor een nieuw begin, en ik ben oprecht blij voor je dat je nu in staat bent om een liefdevolle en zorgzame vrouw te zijn, niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf. Je verdient alle happiness ,onvoorwaardelijke liefde en succes op je verdere reis!!!

 4. Dankjewel voor het delen van je levensverhaal Esther. Ik lees echt de wanhoop en de pijn die je hebt geleden in het verleden.

  Ik lees ook de hoop en vrijheid die je nu hebt gekregen als je keihard aan jezelf werkt. Dankjewel dat jij ook een voorbeeld mag zijn voor velen. Ben trots op je. Ga zo door. 🙏🫂

 5. Ik ben super trots op jouw, en blijf vooral terug komen. Het werkt als je er aan werkt. One Life, Live It 🙏

Bij Verslavingszorg De Verbinding vind je een rustgevende omgeving, hartelijke ondersteuning en helpen wij jou om weer verbinding te vinden met jezelf en belangrijke anderen.

Wij zijn geen afkickkliniek, maar je kunt hier prima afkicken tussen de bossen en de weilanden op de rand van Veldhoven en Eindhoven in het groene Brabant, in de regio Tilburg - Den Bosch - Eindhoven.

Adres

Scherpenering 15
5507 PA Veldhoven
Brabant

Contact

rob@deverbinding.info