van verslaving
naar Verbinding

Luciano

Mijn naam is Luciano Mafficioli del Castelletto, 59 jaar oud, geboren in Venlo.
Ik kom uit een multicultureel gezin met een disfunctioneel karakter.

Door het gemis van een veilige bedding, en de basis behoeftes die ik als kind nodig had, ben ik bevestiging buiten mijzelf gaan zoeken. Dit ontaardde in criminaliteit en verslaving. Op mijn 15e werd ik uit huis gezet en werd thuisloos. Bij anderen inwonend sloeg ik door in criminaliteit en verslaving. Hierin heb ik vele lagen doorlopen, van de straat tot groot verkoop tot niks en in de gevangenis zitten. Heb in die tijd veel schade en verdriet teweeggebracht. Zeker aan/bij mezelf!

Op mijn 50ste gaf mijn lichaam het op en ging ik (na 35 jaar reguliere verslavingszorg) naar Zuid-Afrika waar met het 12 stappen Minnesota model gewerkt werd. Daar is mijn herstel begonnen.

Ik kwam terug en volgde zelfhulpgroepen gebaseerd op deze methodiek, deed vrijwilligerswerk en een opleiding tot ervaringsdeskundige volgde. Tijdens deze opleiding ben ik al gaan werken als re-integratie coach (“vanuit verslaving naar werk”) via Ruijsch-coaching Dordrecht. Ik slaagde en ging vrijwillig aan de slag als ervaringsdeskundige. Als snel kreeg ik een kans bij Bemoeizorg Helmond waar ik 2 jaar heb gewerkt. Na 2 jaren gewerkt te hebben bij Bemoeizorg (Novadic-Kentron) ging ik naar RIBW om in een safehouse te werken. Mijn hart ligt echter dichter bij het Ambulant werken, dus ik ging naar Venlo om als jobcoach voor het UWV aan de slag te gaan. Na 2 jaren voelde dit niet meer passend en nu werk ik bij 2 Recovery Colleges (Neiskoen in Helmond en Recovery College Eindhoven). Daarnaast werk ik voor medisch centrum Clematis en Springplank-040. Dit alles op ZZP-basis.

Ik heb mijn Certificaat van Howie the Harp ervaringsdeskundigheid MBO 2. Hbo Lifecoaching en diverse losse gecertificeerde modules van de Yucel methode: Generationele Multiculturele familie-trauma's en Familie opstellingen. Ik begeleid mensen op hun reis naar herstel met behulp van het 12-Stappen Minnesota Model. Met mijn uitgebreide kennis hiervan, aangevuld met persoonlijke ervaringen, kan ik een waardevolle ondersteuning zijn voor iedereen die op zoek is naar positieve verandering en groei.

Begeleiding door het 12-Stappen Minnesota Model

Het 12-Stappen Minnesota Model is een bewezen benadering voor herstel van verslaving die gebaseerd is op zelfontdekking, bewustwording en gemeenschapssteun. Door mijn persoonlijke ervaring in het doorlopen van de stappen begrijp ik jouw uitdagingen en triomfen die gepaard gaan met het proces van herstel.

Luciano Mafficioli del Castelletto

Een Unieke Reis van Eigen Ervaring 

Door mijn eigen herstelproces vanuit vergelijkbare uitdagingen heb ik geleerd om destructieve gedrags- en denkpatronen los te laten en nieuwe, gezonde patronen te ontwikkelen. Mijn kracht ligt in het vertalen van mijn eigen kwetsbaarheden naar empowerment en verandering bij anderen.

Mijn persoonlijke reis stelt mij in staat om anderen te begeleiden bij het vinden van hun eigen kracht en het omarmen van de stappen van het Minnesota Model. 

Een Brug naar Herstel en Verbondenheid 

Mijn benadering is vrij van oordeel, en mijn begeleiding is gebaseerd op eerlijkheid, openheid en luisterbereidheid. Ik ben hier om je te ondersteunen terwijl je je eigen verhaal deelt en stappen zet in de richting van positieve verandering.

Ik werk vanuit mijn eigen kwetsbaarheid, dat stelt mij in staat om naast jou te gaan staan op de reis van verslaving naar verbinding. Samen gaan we werken aan een toekomst vol veerkracht, groei en herstel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wacht niet langer

Heb je vragen of wil je meer weten? Wacht niet langer en neem contact met ons op of laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.
Wacht niet langer
Bij Verslavingszorg De Verbinding vind je een rustgevende omgeving, hartelijke ondersteuning en helpen wij jou om weer verbinding te vinden met jezelf en belangrijke anderen.

Wij zijn geen afkickkliniek, maar je kunt hier prima afkicken tussen de bossen en de weilanden op de rand van Veldhoven en Eindhoven in het groene Brabant, in de regio Tilburg - Den Bosch - Eindhoven.

Adres

Scherpenering 15
5507 PA Veldhoven
Brabant

Contact

rob@deverbinding.info