van verslaving
naar Verbinding

Serge

Mijn naam is Serge de Vries, ik ben 53 jaar en bijna 4 jaar in herstel.
Ik heb een nieuwe manier van leven gevonden.

Op mijn 41ste leek alles mis te gaan in mijn leven, ik had een burn-out, mijn kinderen hadden veel aandacht nodig en ik ging scheiden na 20 jaar huwelijk. Ik woonde alleen in een te groot huis dat te duur was om in te wonen en overgefinancierd was. Ik zag geen oplossingen en had nooit geleerd om hulp te zoeken want ik was gewend om alles alleen te doen.

Toen ik in die periode naar mijn eerste dansfeest ging en ook mijn allereerste pil kreeg aangeboden werd ik direct ontzettend verliefd. Verliefd op dat gevoel van geluk en liefde. Dit had ik altijd gemist zonder het te weten, al mijn zorgen waren verdwenen en ik voelde mij gelijktijdig heel goed, dit was mijn medicijn! Vanaf dat moment ging het snel van eens per week naar elke dag, de hoeveelheden namen snel toe en het ene middel verving het andere. Ik verloor mijn werk, verbrak het contact met vrienden en familie en kwam in een isolement thuis te zitten, de gordijnen permanent gesloten. Mijn leven was een nachtmerrie geworden.

Ik had snel door dat ik een drugsprobleem had maar was machteloos om hier iets aan te doen. Jaren heb ik geprobeerd om te stoppen, te minderen of minder heftige drugs te gebruiken en ben zelfs naar Brazilië gegaan om een alternatieve oplossing te vinden, niets werkte.

Iemand vertelde mij haar ervaring over een 12-stappen programma en hoe dat haar geholpen had om met haar verslaving om te gaan. Uiteindelijk had ik de moed verzameld om daar te gaan kijken maar ik voelde mij niet thuis, ik was anders. Toch is daar een zaadje geplant en 8 maanden later, nog meer verslagen dan toen, ben ik teruggekomen en ben ik gebleven. Ik ben met overgave aan het programma gaan werken. Ik ben naar een kliniek gegaan en ben direct daarna de eerste 90 dagen naar 90 meetings gegaan en ben daar een jaar mee doorgegaan. Ik heb een sponsor gevraagd en ben aan de stappen gaan werken met hem. Ik ben mee gaan helpen bij de organisatie van de meetings(service), in eerste instantie uiteraard mateloos, ik had op een gegeven moment 7 posities tegelijk. Later ben ik zelf sponsor geworden en werk met anderen aan de 12 stappen, dit geeft mij een voldoening die ik nog nooit eerder in mijn leven had ervaren.

Serge de Vries

Ik ben bijna 4 jaar in herstel, ik ben vrij van de obsessie om drugs te gebruiken en heb een nieuwe manier van leven! Ik ben hier zo gepassioneerd over dat ik me moeiteloos kan inzetten om anderen te helpen dit ook te bereiken. Ik ervaar de zo lang gekoesterde rust in mijn hoofd en begin echt van mezelf te houden. Het programma geeft mij richting in mijn leven!

Mijn naam is Serge en ik ben een verslaafde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hoi Serge, supermooi om te zien hoe jij je inzet om anderen te ondersteunen in hun herstel. Het 12 stappen programma werkt voor anderen zoals het ook voor jou heeft gewerkt, daar draag jij voor velen aan bij met jou sponsorschap. Fijn om je te kennen.

Bij Verslavingszorg De Verbinding vind je een rustgevende omgeving, hartelijke ondersteuning en helpen wij jou om weer verbinding te vinden met jezelf en belangrijke anderen.

Wij zijn geen afkickkliniek, maar je kunt hier prima afkicken tussen de bossen en de weilanden op de rand van Veldhoven en Eindhoven in het groene Brabant, in de regio Tilburg - Den Bosch - Eindhoven.

Adres

Scherpenering 15
5507 PA Veldhoven
Brabant

Contact

rob@deverbinding.info