van verslaving
naar Verbinding

Podcast: Luciano was 35 jaar lang verslaafd én doodsbang

Podcast Luciano

Podcast door René van Collem met Luciano Mafficioli del Castelletto van juni 2023.

Ooit zei een behandelaar tegen René dat als je 15 tot 20 jaar in actieve verslaving zit, dat herstel heel erg moeilijk wordt, zo niet ondenkbaar. Maar het kan wel degelijk!!

Zoals Luciano Mafficioli del Castelletto, die maar liefst 35 jaar zwaar verslaafd was. Heroïne was zijn drug en dat hij geestelijk aan de grond zat, bewees wel zijn keuze om de criminaliteit in te gaan.

Luciano was bang voor de dood, die al dichtbij kwam na lichamelijke uitvallen. De doodsangst heeft hem gered. Tóen wou hij afkicken, en dat is uiteindelijk gelukt.

Op zijn 50ste gaf Luciano’s lichaam het op en ging hij (na 35 jaar reguliere verslavingszorg) naar Zuid-Afrika waar met het 12 stappen Minnesota model gewerkt werd. Daar is zijn herstel begonnen.

Dit verhaal gaat over hoe Luciano zich heeft getransformeerd van dealer naar hulpverlener. Luciano is veranderd in iemand die inmiddels al 8 jaar drugsvrij is en juist iets heel belangrijks teruggeeft aan de maatschappij in plaats van te nemen!

Op YouTube is deze video van de podcast al ruim 4000 keer bekeken.

“Dan hoor ik TIK TIK TIK en dan is het kistje dicht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  1. Wat een indrukwekkend verhaal! Respect voor je openheid!

Bij Verslavingszorg De Verbinding vind je een rustgevende omgeving, hartelijke ondersteuning en helpen wij jou om weer verbinding te vinden met jezelf en belangrijke anderen.

Wij zijn geen afkickkliniek, maar je kunt hier prima afkicken tussen de bossen en de weilanden op de rand van Veldhoven en Eindhoven in het groene Brabant, in de regio Tilburg - Den Bosch - Eindhoven.

Adres

Scherpenering 15
5507 PA Veldhoven
Brabant

Contact

rob@deverbinding.info