van verslaving
naar Verbinding
Rob Josiassen

Rob Josiassen:

Van Verslaving naar VerbindingIn een wereld die zwaar op mijn jonge schouders rustte, werd ik op mijn zevende jaar al geconfronteerd met de harde realiteit van het leven. Mijn gezin werd uiteengerukt en ik stond plotseling aan het roer als dé man in huis. Een kind dat geen kind meer kon zijn en veel te snel volwassen moest worden.

Verhuizing na verhuizing, geen enkele plek die sindsdien nog echt als thuis aanvoelde. Ook was er in die tijd sprake van grensoverschrijdend gedrag naar mij toe, hierdoor heb ik nooit geleerd om op een gezonde manier lief te hebben, zelfs mijzelf niet. Gevolg hiervan was een enorme innerlijke pijn en gevoel van leegte.

Ik vond echter al snel mijn nieuwe 'liefde'. Drugs, drank, seks en de schreeuwende noten van Rock and Roll werden een manier om de pijn te verdoven, mijn emoties te begraven en niet te hoeven kijken naar wat er werkelijk in mijn binnenste schuilging. Zo gleed ik steeds verder af in een duisternis die ogenschijnlijk dat gevoel van leegte kon opvullen.

In de waanzin van mijn actieve verslaving gleden twintig jaren voorbij in een roes die ik amper besefte. Totdat de dag kwam waarop ik volledig aan de grond zat en alles wat me lief was verloren had. Dat was de dag waarop ik de moed vond om hulp te vragen en de kracht vond om te gaan vechten voor mijn leven en mijn toekomst. De weg naar herstel bleek hobbelig en bezaaid met keer op keer vallen en weer opstaan. Maar elke stap bracht me dichter bij een kostbaar doel: het herwinnen van mijn vrijheid.

Mijn eigen pad naar herstel heeft me doen inzien dat er licht is, zelfs in de diepste duisternis. Dat een betekenisvolle verbinding met anderen, met je innerlijke kracht en met verloren dromen, je naar een nieuwe bestemming kan leiden. Het is een reis die mij bracht van verslaving naar verbinding, van een eenzame duistere zoektocht naar een wereld die mij begrijpt, steunt en inspireert.

Nu sta ik hier, Rob Josiassen, met een missie geboren uit mijn eigen ervaringen met het overwinnen van lijden. Een missie om anderen in actieve verslaving aan te moedigen om hun problemen aan te kijken, net zoals ik dat deed. Samen kunnen we de kracht vinden om te genezen, te groeien en te stralen in ons volle potentieel. Want ‘in herstel gaan’ is meer dan alleen maar woorden; het is de keuze voor een leven dat de moeite waard is om te omarmen.

Meer persoonlijke ervaringen

Laat ons samen de weg vinden van verslaving naar verbinding. Laten we de scherven van ons verleden omvormen tot de bouwstenen van onze toekomst. Sta op, neem mijn hand, en laten we samen de weg bewandelen naar een leven vol veerkracht, vreugde en verbinding.

Rob Josiassen

Oprichter van Bewustzijn-centrum De Verbinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wacht niet langer

Heb je vragen of wil je meer weten? Wacht niet langer en neem contact met ons op of laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.
Wacht niet langer
Bij Verslavingszorg De Verbinding vind je een rustgevende omgeving, hartelijke ondersteuning en helpen wij jou om weer verbinding te vinden met jezelf en belangrijke anderen.

Wij zijn geen afkickkliniek, maar je kunt hier prima afkicken tussen de bossen en de weilanden op de rand van Veldhoven en Eindhoven in het groene Brabant, in de regio Tilburg - Den Bosch - Eindhoven.

Adres

Scherpenering 15
5507 PA Veldhoven
Brabant

Contact

rob@deverbinding.info