van verslaving
naar Verbinding

Heroïneverslaving

Heroïne is de meest verslavende drug die er is. Na een paar weken ben je al hopeloos verslaafd. Je kunt er depressies, angst, psychische en lichamelijke problemen door krijgen. Niet zelden leidt een overdosis tot de dood.
Heroïneverslaving

Heroïneverslaving

Heroïne wordt gespoten, gesnoven of geslikt. Heroïne roken (chinezen) of een lijntje snuiven door een rietje is veiliger dan spuiten omdat spuiten vaak vervuild zijn. Door vervuilde spuiten hebben veel heroïneverslaafden HIV of hepatitis gekregen, die allebei dodelijk kunnen aflopen.

De meeste heroïneverslaafden zijn meervoudig verslaafd. Het begon ooit op school met een beetje blowen en een biertje, en een paar jaar later ben je heroïneverslaafd, alcoholverslaafd en crimineel.

Je voelt je ineens even heel gelukkig: een flash. Maar ... heroïne kan tot allerlei problemen leiden:

  • Je hart kan langzamer gaan kloppen of stoppen.
  • Je ademhaling kan langzamer worden of stoppen. Dit is levensgevaarlijk.
  • Na een overdosis kan je bewusteloos worden: out gaan. Je kunt dan bijvoorbeeld stikken in je tong of kots. En misschien stop je met ademen. Ook kan je hart langzamer gaan kloppen of stoppen.
  • Je reactievermogen neemt af, waardoor autorijden levensgevaarlijk wordt.
  • Je verlangen naar heroïne kan zo groot worden dat je blindelings steelt om maar aan heroïne te komen.
  • Onnodig te zeggen: je kunt niet meer normaal functioneren op je werk, je studie of in je sociale omgeving.

Hoe je van heroïneverslaving kunt afkicken

Heroïneverslaving geldt als de verslaving waar je het moeilijkst vanaf komt. Veel verslavingsklinieken behandelen heroïneverslaving niet, ze noemen het onbehandelbaar. Maar wanhoop niet: zowel onze ervaringsdeskundige Luciano als presentator en drummer van Doe Maar, René van Collem, is het gelukt.

Wij weten uit ervaring hoe je kunt afkicken van heroïneverslaving

Bij ons begin je met een detox van 2 weken onder medische begeleiding. Dit is een zware tijd, maar alleen zo kun je van heroïne afkicken.

Heroïne - door ervaringsdeskundige Doe Maar

"Mijn God, wat ben je veranderd. Je bent dezelfde niet.
Je had zo'n mooie mond vol tanden, daar is niks meer van over.
En dan die blik in je ogen, je kijkt wel maar je ziet niets
...
Besteelt je moeder voor een tientje als jij maar je shot krijgt
...
En elke dag zeg jij weer: Morgen stop ik met die rotzooi"

Wacht niet langer

Heb je vragen of wil je meer weten? Wacht niet langer en neem contact met ons op of laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.
Wacht niet langer
Bij Verslavingszorg De Verbinding vind je een rustgevende omgeving, hartelijke ondersteuning en helpen wij jou om weer verbinding te vinden met jezelf en belangrijke anderen.

Wij zijn geen afkickkliniek, maar je kunt hier prima afkicken tussen de bossen en de weilanden op de rand van Veldhoven en Eindhoven in het groene Brabant, in de regio Tilburg - Den Bosch - Eindhoven.

Adres

Scherpenering 15
5507 PA Veldhoven
Brabant

Contact

rob@deverbinding.info