van verslaving
naar Verbinding
12 stappen  programma

Wat doen wij

12 stappen programma

Bij Bewustzijn centrum De Verbinding werken we vanuit een holistische benadering naar herstel en groei.

We weten uit eigen ervaring en uit ervaring van vele anderen dat het 12 stappen programma echt werkt. Daarom gebruiken we deze methode om jou te ondersteunen tijdens jouw reis van verslaving naar verbinding.

Wat is het 12 Stappen Minnesota Model?

Het 12 stappen Minnesota Model is een evidence based methode voor herstel van verslaving die gebaseerd is op zelfontdekking, bewustwording en gemeenschapssteun. Deze aanpak biedt een gestructureerde reeks stappen die je begeleiden naar inzicht, acceptatie en empowerment. Het is een krachtig kader om je te helpen je eigen pad naar herstel te vinden. 

De 12 stappen

Stap 1Erken je verslaving en de gevolgen
Stap 2Geef toe dat je hulp nodig hebt
Stap 3Aanvaard de hulp
Stap 4Maak de balans op van je leven
Stap 5Ga aan de slag. Allereerst door je uit te spreken naar een vertrouwenspersoon
Stap 6Onderzoek je zwakheden en tekortkomingen
Stap 7Uit je bereidheid om te werken aan je gedrag
Stap 8Ga na wie je schade hebt berokkend
Stap 9Maak het goed met deze mensen
Stap 10Hou door zelfonderzoek voortdurend een vinger aan de pols
Stap 11Creëer stilte in je leven door gebed of meditatie
Stap 12Geef je ervaringen door aan lotgenoten

Kennismaking met NA Meetings

N.A. (Narcotics Anonymous) is een gemeenschap van mensen die streven naar herstel van verslaving aan verdovende middelen. NA meetings bieden een veilige en ondersteunende omgeving waar iedereen zijn of haar verhaal kan delen, of simpelweg alleen maar kan luisteren naar kracht en hoop ervaringen van anderen.

Deze bijeenkomsten stralen verbinding, hoop en veerkracht uit en zijn gebaseerd op het 12 stappen Minnesota model.  

Tijdens je verblijf bij Bewustzijn centrum De Verbinding moedigen we je aan om deel te nemen aan NA meetings en het 12 stappen programma te verkennen. Onze begeleiders zullen je informeren over de beschikbare meetings en kunnen je helpen bij het begrijpen van de stappen en filosofieën. We geloven dat deze aanpak een waardevolle aanvulling kan zijn op je persoonlijke hersteltraject. Op woensdagen is er wekelijks een NA ‘in house’ meeting bij bewustzijn-centrum De Verbinding. 

Of je nu nieuw bent in herstel of al ervaring hebt met het 12 stappen programma en NA meetings, wij ondersteunen jou waar nodig zodat je het herstelpad kunt vinden dat het beste bij jou past. 

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over hoe we het 12 stappen programma en NA meetings integreren in ons programma en hoe we je kunnen ondersteunen op je reis van verslaving naar verbinding. 

Wacht niet langer

Heb je vragen of wil je meer weten? Wacht niet langer en neem contact met ons op of laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.
Wacht niet langer
Bij Verslavingszorg De Verbinding vind je een rustgevende omgeving, hartelijke ondersteuning en helpen wij jou om weer verbinding te vinden met jezelf en belangrijke anderen.

Wij zijn geen afkickkliniek, maar je kunt hier prima afkicken tussen de bossen en de weilanden op de rand van Veldhoven en Eindhoven in het groene Brabant, in de regio Tilburg - Den Bosch - Eindhoven.

Adres

Scherpenering 15
5507 PA Veldhoven
Brabant

Contact

rob@deverbinding.info