van verslaving
naar Verbinding

Seksverslaving

Als je dwangmatig gefocust bent op seks, die op korte termijn extase en op lange termijn problemen veroorzaakt, is er sprake van seksverslaving.
Seksverslaving
Er zijn verschillende uitingsvormen: bekijken van porno in tijdschriften, films of op internetsites, voyeurisme, excessief fantaseren, telefoonseks en prostitutiebezoek. Ook de seksuele verlangens lopen uiteen van normaal tot extreem (SM, fetisjisme, dieren of kinderen). Seksverslaving speelt zich af op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau.

Lichamelijk

Een seksverslaving is slechts gedeeltelijk lichamelijk. Voor en tijdens een orgasme maken je hersenen dopamine en adrenaline aan. Daardoor ervaar je een verhoogde alertheid en energie, genot, blijdschap en welzijn.

Emotioneel

De emotionele seksverslaving kan het leven van de verslaafde volledig beheersen met ingrijpende gevolgen voor relaties, werk, financiën en het zelfbeeld. Je verliest je zelfvertrouwen en kan niet meer loskomen uit je dwangmatige patroon. Uiteindelijk wordt het onmogelijk om een normale seksuele relatie te onderhouden of om echte intimiteit toe te laten.

Seksverslaving ook spiritueel

Bij een seksverslaving zien de verslaafden geen mogelijkheid om zelf hun situatie te verbeteren. Hun leven wordt volledig beheerst door de dwangmatige zucht naar seks, zij missen een stukje zingeving. Ze verliezen hun zelfvertrouwen en uiteindelijk hun volledige vertrouwen in het leven. Zij vallen ten prooi aan een gevoel van leegte en eenzaamheid en voelen zich niet op hun gemak als zij alleen zijn: het leven heeft geen zin meer voor hun.

Cocaïne-verslaving en seksverslaving

Vaak gaat seksverslaving hand in hand met andere verslavingen, zoals alcoholverslaving of drugsverslaving. Vooral cocaïne-verslaving in combinatie met seksverslaving komt veel voor. De gevolgen voor relaties en financiën zijn op den duur rampzalig.

Aanpak van seksverslaving

Wil iemand afkicken van deze zeer ingrijpende verslaving dan kan verslavingszorg De Verbinding helpen. Natuurlijk wordt zeer discreet omgegaan met wat ons in vertrouwen wordt verteld. Bij een opname is anonimiteit en vertrouwen van het grootste belang.

Afkicken van seksverslaving?

Wacht niet langer

Heb je vragen of wil je meer weten? Wacht niet langer en neem contact met ons op of laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.
Wacht niet langer
Bij Verslavingszorg De Verbinding vind je een rustgevende omgeving, hartelijke ondersteuning en helpen wij jou om weer verbinding te vinden met jezelf en belangrijke anderen.

Wij zijn geen afkickkliniek, maar je kunt hier prima afkicken tussen de bossen en de weilanden op de rand van Veldhoven en Eindhoven in het groene Brabant, in de regio Tilburg - Den Bosch - Eindhoven.

Adres

Scherpenering 15
5507 PA Veldhoven
Brabant

Contact

rob@deverbinding.info