van verslaving
naar Verbinding

De wetenschap over verslaving

Wetenschap over verslaving

Bij TED vertellen wetenschappers over hun nieuwste inzichten en ervaringen. Dit is wat de wetenschap over verslaving zegt, met 32 miljoen views – luister naar Johann Hari, schrijver van 2 bestsellers over depressie en drugsverslaving:

Wetenschap over verslaving

Professor Peter Cohen uit Nederland zei: “Misschien moeten we het niet verslaving noemen. Misschien moeten we het verbinding noemen. Mensen hebben een natuurlijk verlangen naar verbindingen, en als we gelukkig en gezond zijn, smeden we banden met elkaar, maar als je dat niet kunt, omdat je getraumatiseerd bent of geïsoleerd of terneergeslagen, bouw je een band op met iets anders dat je oplucht. Dat kan gokken zijn, of pornografie, het kan cocaïne zijn, het kan cannabis zijn, maar je smeedt ergens een band mee, omdat het in onze natuur zit. Dat is waar we als mensen naar verlangen.”

In Portugal hebben ze drugsverslaving volledig uit de criminaliteit gehaald en een groot aantal banen voor verslaafden gecreëerd en microkredieten om bedrijfjes te starten. Zo werd verbinding gecreëerd en het aantal drugsverslaafden daalde met 50%. Je moet verslaafden dus niet isoleren of opsluiten, maar zorgen dat ze verbinding aangaan.

Het omgekeerde van verslaving is verbinding!

De essentie van die boodschap: je bent niet alleen, wij houden van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Bij Verslavingszorg De Verbinding vind je een rustgevende omgeving, hartelijke ondersteuning en helpen wij jou om weer verbinding te vinden met jezelf en belangrijke anderen.

  Wij zijn geen afkickkliniek, maar je kunt hier prima afkicken tussen de bossen en de weilanden op de rand van Veldhoven en Eindhoven in het groene Brabant, in de regio Tilburg - Den Bosch - Eindhoven.

  Adres

  Scherpenering 15
  5507 PA Veldhoven
  Brabant

  Contact

  rob@deverbinding.info