van verslaving
naar Verbinding

Workshop belemmerende kernovertuigingen

Workshop ruimte: belemmerende kernovertuigingen

Suiker is iets waar ik moeilijk vanaf kan blijven. Al van jongs af aan is snoepen mijn manier om niet met mijn gevoelens bezig te zijn. Dit had natuurlijk gevolgen voor mijn gewicht en ik kwam in een vicieuze cirkel terecht.

Ik ben aan de slag gegaan met de zaken waarvan ik eigenlijk liever wilde dat ze verborgen bleven. Dit maakte dat ik meer inzicht in mijzelf kreeg. Er bleek nog genoeg te zijn waar ik aan kan werken.

Tijdens een workshop die op de mooie locatie van Rob Josiassen gegeven werd, maakte ik kennis met Rob. Ik heb veel bewondering voor hem als persoon en wat hij tot nu toe allemaal bereikt heeft.

Zo kwam ik bij weekenden die hij samen met Ina Haverkamp organiseerde. Deze waren heel fijn en verhelderend.

Belemmerende kernovertuigingen

Ina heeft nu maandelijks workshops gepland met een thema. Dit keer waren het belemmerende kernovertuigingen. We waren dit keer met een kleinere groep: 5 deelnemers. Dit had tot gevolg dat iedereen veel aandacht kreeg.

Iedereen had een aantal belemmerende kernovertuigingen op papier gezet. Er werd random van iedere deelnemer een kernovertuiging gekozen. Van mij was het de overtuiging ‘ik mag geen fouten maken’. Door middel van een opstelling werd duidelijk waar mijn belemmerende overtuiging vandaan kwam. Dat gaf veel inzicht omdat bleek dat het iets was wat door mijn ouder aan mij was overgedragen.

Heel bijzonder om dit zo te ervaren en op deze manier inzicht te krijgen. Om op deze manier aan jezelf te werken met een liefdevolle groep is heel fijn. Ik blijf hierdoor graag naar deze workshops komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  1. Riet, wat mooi om te lezen dat de workshop je deze inzichten gegeven heeft en dank voor jouw reactie op de workshop: Belemmerende kernovertuigingen.

Bij Verslavingszorg De Verbinding vind je een rustgevende omgeving, hartelijke ondersteuning en helpen wij jou om weer verbinding te vinden met jezelf en belangrijke anderen.

Wij zijn geen afkickkliniek, maar je kunt hier prima afkicken tussen de bossen en de weilanden op de rand van Veldhoven en Eindhoven in het groene Brabant, in de regio Tilburg - Den Bosch - Eindhoven.

Adres

Scherpenering 15
5507 PA Veldhoven
Brabant

Contact

rob@deverbinding.info